Jednoduchý recept

Těstoviny se směsí ančoviček, rajčat a oliv

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 24948

Ingredience

10 ks Ančovičky konzervované
1 polévková lžíce Kapary
3 polévková lžíce Olej olivový
140 g Olivy černé
1 špetka Pepř cayenský
2 polévková lžíce Petržel - nať
450 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Linguine
4 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 980kJ
22% Sacharidy 81 g
29% Tuky 21 g
243% Sodík 5 g
85% Bílkoviny 48 g

Těstoviny se směsí ančoviček, rajčat a oliv postup přípravy receptu:

1

Připravíme rajčata. Oloupeme je, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Ančovičky rovněž nakrájíme na kousky (nálev nepoužijeme). Olivy vypeckujeme a pokrájíme na plátky a česnek drobně posekáme.

2

V silnostěnném kastrole na oleji krátce osmažíme česnek, přidáme ančovičky, které vidličkou rozmačkáme. Poté vsypeme kapary bez nálevu, olivy, rajčata a směs ochutíme cayenským pepřem. Pod pokličkou dusíme zhruba dvacet minut. Občas promícháme.

3

V mezičase ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme je a na míse necháme na teple. Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, opatrně promícháme, ozdobíme sekanou petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept