Srnčí paštika se zeleným pepřem a hovězím jazykem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí paštika se zeleným pepřem a hovězím jazykem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24950 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
těsto | |
---|---|
450 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
mleté maso | |
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Jalovec |
250 g | Jehněčí maso |
3 polévková lžíce | Martell cognac |
2 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
50 g | Ořechy vlašské |
75 g | Pistácie |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
400 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Srnčí maso |
2 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
Srnčí paštika se zeleným pepřem a hovězím jazykem | |
200 g | Hovězí jazyk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 445,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 602,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Citronová kůra, Ořechy vlašské, Pistácie, Rozmarýn sušený, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Hovězí jazyk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Jalovec, Jehněčí maso, Martell cognac, Smetana 33% (šlehačka), Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí paštika se zeleným pepřem a hovězím jazykem postup přípravy receptu:
1 | Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a potom plátem listového těsta tak, aby okraje visely přes okraj formy (minimálně 5 cm). |
2 | Srnčí a jehněčí maso omyjeme a jemně pomeleme na masovém strojku spolu s pokrájenou slaninou. Dáme ho do mísy a přidáme k němu koření (zelený pepř, tymián, rozmarýn, drcený jalovec), nastrouhanou citronovou kůru (z chemicky neošetřeného citronu), vejce, smetanu, koňak a pistácie a pokrájené vlašské ořechy. Dochutíme solí a vše důkladně promícháme. |
3 | Uvařený oloupaný hovězí jazyk nakrájíme na nudličky. |
4 | Vyloženou formu do poloviny naplníme polovinou paštiky, pak rozložíme vrstvu pokrájeného hovězího jazyka a zakryjeme ji druhou polovinou paštiky. Listové těsto přehneme přes povrch paštiky, potřeme ho rozšlehaným vejcem a kvůli páře doprostřed vypíchneme otvor. |
5 | Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut. |
6 | Upečenou paštiku necháme vychladit. Vychlazenou nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou. |