Špíz z lososa a tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz z lososa a tresky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24952 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
400 g | Cuketa |
10 g | Hořčice |
5 g | Kari koření |
200 g | Losos - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
200 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 734,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Kari koření, Losos - filety, Rajčata, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz z lososa a tresky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Omytou cuketu nakrájíme na |
2 | silnější kolečka. Smetanu smícháme s hořčicí, jemně nasekanou cibulí, citrónovou šťávou a karí. Ryby nakrájíme na kostky. Na špejle střídavě napichujeme kousek tresky, cukety, lososa, rajčátko. Ochutíme solí a pepřem. Z alobalu nebo papíru na pečení odstřihneme 4 čtverce, do kterých vložíme špízy, přelijeme omáčkou a pevně uzavřeme. Zapečeme asi 30 minut. |