Jednoduchý recept

Koruna z tykví

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 24953
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

6 g Bazalka
30 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1500 g Tykev
4 ks Vejce slepičí
4 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 965kJ
3% Sacharidy 9 g
25% Tuky 19 g
5% Sodík 99 mg
16% Bílkoviny 9 g

Koruna z tykví postup přípravy receptu:

1

Tykve oloupeme a zbavíme tvrdých konců.

2

Povaříme 5 minut ve vroucí vodě, poté slijeme a necháme okapat.

3

Nakrájíme pár koleček tykve na ozdobu a necháme stranou. Zbytek pokrájíme na malé kousky.

4

Rozpustíme máslo a smícháme s olejem. Do vzniklé směsi naložíme všechny tykve vč. ozdobných koleček. Necháme 5 minut odležet, kolečka vyjmeme, zbytek rozmixujeme na kaši.

5

Přilijeme smetanu, rozšlehaná vejce, sekanou bazalku, osolíme, opepříme.

6

Želatinu rozpustíme ve vlažné vodě a vmícháme ke směsi.

7

Zapékací formu vymažeme máslem, boky ozdobíme tykvovými kolečky a naplníme směsí.

8

Pečeme ve vodní lázni při 200 °C cca 45 minut.

9

Před vyklopením z formy necháme zcela vystydnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept