Parma na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parma na víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24955 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 dl | Citronová šťáva |
1 dl | Olej olivový |
1 kg | Parma |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
0,5 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 636,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 139,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Parma nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Parma na víně postup přípravy receptu:
1 | Parmy dobře očistíme, vysušíme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékacího sáčku. Pokapeme citronovou šťávou a zalijeme vínem. Cibuli nakrájíme na kolečka, smícháme s rajčaty a vytvoříme vrstvu na rybách. Přidáme bobkový list,najemno nasekaný česnek a olivový olej, sáček zavážeme a dáme péct na 30 minut do středně vyhřáté trouby. |
2 | Servírujeme posypané nasekanou petrželkou. |