Makrela s vínem a hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela s vínem a hořčicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24957 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Cibule |
60 g | Hořčice |
1200 g | Makrela obecná |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 95,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Makrela obecná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela s vínem a hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Cibule nakrájíme na kolečka a rozložíme je do pekáčku. Očištěné a osušené makrely položíme na cibuli. Hořčici rozmícháme ve víně, osolíme, opepříme a směs nalijeme na ryby. V troubě pečeme 20 minut. |