Recept

Rajčata plněná krevetami

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24959
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

250 g Krevety tygří - loupané
200 g Majonéza
200 ml Ocet kvasný lihový
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
6 ks Rajčata
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 306kJ
1% Sacharidy 5 g
39% Tuky 29 g
28% Sodík 555 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rajčata plněná krevetami postup přípravy receptu:

1

Nejdříve uvaříme krevety. Do hrnce vlijeme vodu s octem, až se začne vařit, vhodíme krevety a vaříme přibližně 15 minut. Omyjeme a osušíme rajčata a opatrně ostrým nožem odkrojíme vršky. Lžičkou na grep vydlabeme semeníky a vložíme je do mísy, přidáme majonézu. Krevety pokrájíme na kousky, přidáme do mísy k rajčatům a majonéze, osolíme, opepříme, důkladně promícháme. Můžeme dát vychladit do ledničky. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vychladlou směsí plníme vrchovatě rajčata, vršek ozdobíme plátkem vejce a posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept