Rajčata plněná krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná krevetami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24959 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 g | Krevety tygří - loupané |
200 g | Majonéza |
200 ml | Ocet kvasný lihový |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 125,5mg |
Draslík | 253,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná krevetami postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve uvaříme krevety. Do hrnce vlijeme vodu s octem, až se začne vařit, vhodíme krevety a vaříme přibližně 15 minut. Omyjeme a osušíme rajčata a opatrně ostrým nožem odkrojíme vršky. Lžičkou na grep vydlabeme semeníky a vložíme je do mísy, přidáme majonézu. Krevety pokrájíme na kousky, přidáme do mísy k rajčatům a majonéze, osolíme, opepříme, důkladně promícháme. Můžeme dát vychladit do ledničky. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vychladlou směsí plníme vrchovatě rajčata, vršek ozdobíme plátkem vejce a posekanou petrželkou. |