Recept

Těstoviny s ančovičkami a listovým špenátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24960

Ingredience

8 ks Ančovičky konzervované
5 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Oříšky piniové
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Fettuccine
3 stroužek Česnek
900 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 190kJ
21% Sacharidy 77 g
39% Tuky 30 g
179% Sodík 4 g
90% Bílkoviny 51 g

Těstoviny s ančovičkami a listovým špenátem postup přípravy receptu:

1

Listy špenátu zbavíme řapíků, opláchneme pod tekoucí vodou a v hrnci pod pokličkou necháme zavadnout. Hrncem občas zatřeseme, aby se listy nepřichytily dna. Poté necháme špenát na teple.

2

Ve velkém hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme na teple.

3

V hlubším rendlíku na čtyřech lžících oleje opražíme piniové oříšky, dokud nezezlátnou. Poté je dáme do misky stranou a v rendlíku lehce orestujeme utřený česnek, poté přidáme pokrájené ančovičky bez nálevu a špenát. Smažíme za stálého míchání zhruba tři minuty, na závěr vsypeme oříšky.

4

Těstoviny promícháme na míse se lžící oleje a špenátovou směsí. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept