Recept

Česká srnčí paštika s játry

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 24961
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

těsto
450 g Listové těsto
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí
opečené maso
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
200 g Srnčí maso
mleté maso
3 stroužek Česnek
75 g Houby čerstvé
200 g Játra srnčí
1,3 dl Mléko plnotučné
2 kávová lžička Paštikové koření
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
150 g Srnčí maso
2 kávová lžička Sůl
400 g Telecí plec
6 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Víno tokajské
2 ks Žemle tuková
Česká srnčí paštika s játry
100 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

78% Kalorie 1,536 kcal
Kilojoule 6 426kJ
20% Sacharidy 72 g
142% Tuky 106 g
60% Sodík 1 g
125% Bílkoviny 70 g

Česká srnčí paštika s játry postup přípravy receptu:

1

Omyté srnčí maso nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a 2/3 srnčího masa opečeme dozlatova z každé strany.

2

Žemle namočíme do mléka. Hřiby očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a krátce je osolené orestujeme na másle.

3

Srnčí játra, slaninu, telecí maso a 1/3 zbývajícího srnčího masa jemně pomeleme na masovém strojku, směs dáme do mísy, přidáme sůl, paštikové koření, rozetřený česnek, tokajské víno, 6 žloutků pepř, drobně pokrájené srnčí opečené maso, namočené žemle a houby. Vše dobře promícháme.

4

Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a pak plátem těsta tak, aby okraje těsta přečnívaly přes okraj formy (minimálně 5 cm). Pak formu naplníme, navrch poklademe plátky slaniny a překryjeme listovým těstem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a doprostřed vypíchneme otvor kvůli páře.

5

Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut. Upečenou paštiku dáme vychladit.

Poznámka

Nakrájíme na plátky a podáváme s brusinkovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept