Česká srnčí paštika s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česká srnčí paštika s játry
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24961 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
těsto | |
---|---|
450 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
opečené maso | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
200 g | Srnčí maso |
mleté maso | |
3 stroužek | Česnek |
75 g | Houby čerstvé |
200 g | Játra srnčí |
1,3 dl | Mléko plnotučné |
2 kávová lžička | Paštikové koření |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
150 g | Srnčí maso |
2 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí plec |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Víno tokajské |
2 ks | Žemle tuková |
Česká srnčí paštika s játry | |
100 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 916,7mg |
Draslík | 944,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 747,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 207,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Olej slunečnicový, Česnek, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Srnčí maso, Houby čerstvé, Játra srnčí, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Srnčí maso, Telecí plec, Víno tokajské, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Česká srnčí paštika s játry postup přípravy receptu:
1 | Omyté srnčí maso nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a 2/3 srnčího masa opečeme dozlatova z každé strany. |
2 | Žemle namočíme do mléka. Hřiby očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a krátce je osolené orestujeme na másle. |
3 | Srnčí játra, slaninu, telecí maso a 1/3 zbývajícího srnčího masa jemně pomeleme na masovém strojku, směs dáme do mísy, přidáme sůl, paštikové koření, rozetřený česnek, tokajské víno, 6 žloutků pepř, drobně pokrájené srnčí opečené maso, namočené žemle a houby. Vše dobře promícháme. |
4 | Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a pak plátem těsta tak, aby okraje těsta přečnívaly přes okraj formy (minimálně 5 cm). Pak formu naplníme, navrch poklademe plátky slaniny a překryjeme listovým těstem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a doprostřed vypíchneme otvor kvůli páře. |
5 | Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut. Upečenou paštiku dáme vychladit. |
Poznámka
Nakrájíme na plátky a podáváme s brusinkovým kompotem.