Parma v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parma v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24968 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kg | Parma |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
600 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
6 g | Sůl |
4 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 541,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 154,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Parma nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Parma v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Parmy očistíme, oddělíme hlavy, stáhneme kůži, naporcujeme a osolíme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a bobkový list. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a necháme chvíli povařit, dokud omáčka nezhoustne. Potom vložíme do hrnce porce ryb, podlijeme vínem, přisypeme nasekanou petržel, zakryjeme pokličkou a necháme vařit asi 30 minut. |
Poznámka
Ihned podáváme například s rýží.