Okouník v kapustových listech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouník v kapustových listech
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24972 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Cibule |
600 g | Kapusta hlávková |
5 g | Koriandr celý |
700 g | Okouník mořský |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 191,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Koriandr celý, Okouník mořský, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouník v kapustových listech postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Ve vařící osolené vodě spaříme 5 minut listy kapusty. Poté ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat na papírové utěrce. Z listů vyřízneme střední tvrdší části. |
2 | Na oleji zesklovatíme drobně nakrájenou cibulí. Přidáme špetku papriky a vložíme filety kůží dospod. Zprudka 2 minuty opečeme. Osolíme a opepříme. |
3 | Každý filet položíme na 2 listy kapusty a doplníme cibulí a koriandrem. Listy přeložíme tak, aby vznikl balíček. Přendáme do pekáčku a v troubě 5-7 minut pečeme. |