Jednoduchý recept

Sépie na víně a rajčatech

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 24973

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 dl Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
2 dl Protlak rajčatový
1 kg Sépie
6 g Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,169 kcal
Kilojoule 4 891kJ
17% Sacharidy 59 g
104% Tuky 78 g
76% Sodík 2 g
87% Bílkoviny 49 g

Sépie na víně a rajčatech postup přípravy receptu:

1

Sépie dobře omyjeme, osušíme, lehce obalíme v hladké mouce a orestujeme na části rozpáleného oleje.

2

V hrnci na zbylém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme víno, přidáme nasekanou petržel, bobkový list, osolíme, opepříme a pár minut povaříme. Potom přilijeme rajčatový protlak, důkladně promícháme, přidáme osmažené sépie, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut povařit.

Poznámka

Ihned podáváme například s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept