Těstoviny se srdcovkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se srdcovkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24974 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kg | Mušle srdcovky |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Spaghettini |
175 ml | Víno bílé |
175 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 74,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle srdcovky, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se srdcovkami postup přípravy receptu:
1 | Živé srdcovky nejprve přebereme. Nepoužijeme ty, které se při poklepu nezavřou, a ty, které mají lasturu poškozenou. Poté je za občasného potřesení vaříme ve velkém hrnci zhruba pět minut ve vodě s vínem. Uvařené srdcovky vybereme z hrnce, nepoužijeme ty, které se neotevřely, a zchladíme je vodou a vyloupeme. Víno s vodou, v níž se mušle vařily, přecedíme přes gázu do rendlíku a vařením zredukujeme na polovinu. Poté dáme stranou. |
2 | Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a necháme na teple. |
3 | V hlubokém rendlíku na oleji mírně orestujeme drobně posekaný česnek, poté přidáme nakrájenou petrželku a vývar z mušlí a dále pomalu vaříme. Do rendlíku vsypeme uvařené těstoviny, srdcovky a dochutíme solí a pepřem. Směs za stálého míchání vaříme zhruba čtyři minuty. Ihned podáváme. |