Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24976

Ingredience

150 g Cukr krupice
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mandle plátky
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pomerančová kůra
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 347kJ
12% Sacharidy 44 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 28 mg
18% Bílkoviny 10 g

Suchárky Cantucci postup přípravy receptu:

1

V míse prošleháme 3 vejce a 2 žloutky. Odebereme 2 lžíce směsi a necháme stranou na potření šišek.

2

V jiné míse smícháme cukr, nasekané mandle, prášek do pečiva a pomerančovou kůru. Uprostřed vyhloubíme důlek a přidáme vaječnou směs. Z těsta vytvarujeme kouli a rozkrojíme ji na poloviny. Každou polovinu na pomoučeném vále rozválíme na podlouhlou šišku asi 5 cm širokou a 2,5 cm vysokou.

3

Šišky přeneseme na plech vymazaný máslem a trochu je zploštíme. Povrch potřeme 2 lžícemi vaječné směsi. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

4

Potom šišky nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, urovnáme je na plech a pečeme ještě 8 minut při 200 stupních Celsia dokřupava.

5

Upečené suchárky můžeme uchovat až 5 dní v dobře uzavřené nádobě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept