Sépie se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sépie se špenátem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24977 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 dl | Citronová šťáva |
6 g | Kopr čerstvý |
100 ml | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
1 kg | Sépie |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 280,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 25g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 148,2mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Sépie, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sépie se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Sépie dobře očistíme, propláchneme a pokrájíme, necháme okapat v cedníku. |
2 | Mezitím osmažíme na oleji na kolečka nakrájenou cibuli, potom přihodíme sépii a necháme vařit tak dlouho, dokud se nevyvaří všechna voda a nezůstane jen olej. |
3 | Listy špenátu omyjeme, scedíme, pokrájíme nadrobno a přihodíme k sépiím. Přidáme kopr, petržel, osolíme, opepříme, zalijeme citronovou šťávou a vaříme asi hodinu. |
Poznámka
Jako příloha jsou vhodné brambory nebo těstoviny.
Miluji mořské plody. Mnam :-)