Okouník s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouník s kapary
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24981 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Citrony |
80 g | Kapary |
80 g | Máslo čerstvé |
700 g | Okouník mořský |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
10 g | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 756,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Okouník mořský, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouník s kapary postup přípravy receptu:
1 | Očištěné rybí filety osolíme, opepříme, potřeme worcesterem, vložíme do hrnce vymazaného máslem, zalijeme vínem, zakryjeme poklicí a pomalu dusíme asi 8-10 minut. Citróny oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Ryby z hrnce rozdělíme na talíře. Ve vývaru rozpustíme máslo, přidáme kapary, citróny a petržel a krátce provaříme. Omáčkou přelijeme ryby. |