Smažená mozzarella v bylinkové krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená mozzarella v bylinkové krustě
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24982 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g | Mozzarella |
400 ml | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
30 g | Solamyl - bramborový škrob |
250 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 201,7mg |
Draslík | 189,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 834,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 7,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Mozzarella, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená mozzarella v bylinkové krustě postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme vejce a přidáme 50 ml vody. V další misce smícháme strouhanku, bylinky a česnekovou sůl, ve třetí misce smícháme mouku a škrobovou moučku (solamyl). |
2 | Mozzarellu necháme pořádně okapat, utřeme ji dosucha a nakrájíme na silnější špalíčky. Ve velkém hrnci rozpálíme olej na 190 stupňů Celsia. |
3 | Mozzarellu obalíme nejprve v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance. |
4 | V rozpáleném oleji sýr asi 30 minut smažíme dozlatova, potom mozzarellu necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s pikantní salsou. |