Recept

Těstoviny se slávkami ve vinné omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 24983

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 kg Mušle slávky
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
450 g Těstoviny Tagliatelle
550 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,139 kcal
Kilojoule 4 765kJ
32% Sacharidy 115 g
40% Tuky 30 g
83% Sodík 2 g
135% Bílkoviny 76 g

Těstoviny se slávkami ve vinné omáčce postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme slávky. Pečlivě vyčistíme lastury kartáčkem, odstraníme slávky s poškozenou lasturou a ty, které se při poklepu nezavřou.

2

Ve velkém hrnci svaříme bílé víno, dvě lžíce másla, nakrájenou cibuli, drobně posekaný česnek a bylinky. Když se směs začne vařit, zmírníme plamen, vložíme do ní slávky a ochutíme solí a pepřem. Vaříme pod pokličkou (občas hrncem potřeseme), dokud se slávky neotevřou. Poté mušle vybereme z vývaru, ty, které se neotevřely, nepoužijeme a většinu vyloupeme. Jen pár jich necháme na ozdobu.

3

V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a necháme na teple.

4

Vývar z mušlí přecedíme přes gázu, přidáme k němu zbylé máslo a zahříváme až do jeho rozpuštění.

5

Těstoviny rozdělíme do hlubokých talířů, přidáme k nim slávky a přilijeme omáčku a do každého talíře dáme pár nevyloupaných mušlí na ozdobu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept