Těstoviny se slávkami ve vinné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se slávkami ve vinné omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 24983 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kg | Mušle slávky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Tagliatelle |
2 ks | Tymián čerstvý |
550 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115g |
---|---|
Cholesterol | 164,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,6mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Mušle slávky, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se slávkami ve vinné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme slávky. Pečlivě vyčistíme lastury kartáčkem, odstraníme slávky s poškozenou lasturou a ty, které se při poklepu nezavřou. |
2 | Ve velkém hrnci svaříme bílé víno, dvě lžíce másla, nakrájenou cibuli, drobně posekaný česnek a bylinky. Když se směs začne vařit, zmírníme plamen, vložíme do ní slávky a ochutíme solí a pepřem. Vaříme pod pokličkou (občas hrncem potřeseme), dokud se slávky neotevřou. Poté mušle vybereme z vývaru, ty, které se neotevřely, nepoužijeme a většinu vyloupeme. Jen pár jich necháme na ozdobu. |
3 | V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a necháme na teple. |
4 | Vývar z mušlí přecedíme přes gázu, přidáme k němu zbylé máslo a zahříváme až do jeho rozpuštění. |
5 | Těstoviny rozdělíme do hlubokých talířů, přidáme k nim slávky a přilijeme omáčku a do každého talíře dáme pár nevyloupaných mušlí na ozdobu. |