Okouník s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouník s citronem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24985 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
800 g | Okouník mořský |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
120 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 836,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Okouník mořský, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouník s citronem postup přípravy receptu:
1 | Omyté filety osušíme. Čtyři zapékací misky vymažeme máslem, dno posypeme jemně nasekanou petrželí a nadrobno nakrájenou šalotkou, lehce osolíme a ochutíme pepřem. Do zapékacích misek položíme filety, citróny nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi filety, nahoru ještě přidáme vločky másla. |
2 | Čtyři archy papíru na pečení o velikosti zapékacích misek pomažeme máslem a namazanou stranou je položíme na filety. |
3 | V předehřáté troubě pečeme při 225 °C asi 10 minut. |