Jednoduchý recept

Polpette zapečené se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24986

Ingredience

2 ks Bageta
2 polévková lžíce Bazalka
1 plátek Chléb toastový
300 g Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Mléko polotučné
125 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
8 ks Olivy černé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
25 g Sardelové řezy
30 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 951 kcal
Kilojoule 3 979kJ
28% Sacharidy 99 g
58% Tuky 43 g
199% Sodík 4 g
82% Bílkoviny 46 g

Polpette zapečené se sýrem postup přípravy receptu:

1

Z toastu odkrojíme kůrku a střídku namočíme do teplého mléka. Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno. V míse smícháme mleté maso s česnekem, vejcem, vymačkaným toastem, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Z masové směsi vytvarujeme 4 ploché karbanátky a vyválíme je ve strouhance.

2

Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme olivový olej a karbanátky v něm z obou stran smažíme asi 5 minut po každé straně. Vyjmeme a dáme do formy na gratin.

3

Rajče omyjeme a vykrojíme stopku. Mozzarellu, rajče a olivy nakrájíme na plátky. Každý karbanátek obložíme plátkem rajčete, posypeme bazalkou, na to dáme plátek mozzarelly, sardel a několik koleček oliv. Trochu opepříme a dáme na 15 minut zapéct do předehřáté trouby. Polpette podáváme s čerstvou bagetou a rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept