Polpette zapečené se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polpette zapečené se sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24986 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bageta |
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 plátek | Chléb toastový |
300 g | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
125 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
8 ks | Olivy černé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
25 g | Sardelové řezy |
30 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 138,2mg |
Draslík | 609,9mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 609,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Chléb toastový, Hovězí maso mleté, Mozzarella, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sardelové řezy, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polpette zapečené se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Z toastu odkrojíme kůrku a střídku namočíme do teplého mléka. Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno. V míse smícháme mleté maso s česnekem, vejcem, vymačkaným toastem, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Z masové směsi vytvarujeme 4 ploché karbanátky a vyválíme je ve strouhance. |
2 | Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme olivový olej a karbanátky v něm z obou stran smažíme asi 5 minut po každé straně. Vyjmeme a dáme do formy na gratin. |
3 | Rajče omyjeme a vykrojíme stopku. Mozzarellu, rajče a olivy nakrájíme na plátky. Každý karbanátek obložíme plátkem rajčete, posypeme bazalkou, na to dáme plátek mozzarelly, sardel a několik koleček oliv. Trochu opepříme a dáme na 15 minut zapéct do předehřáté trouby. Polpette podáváme s čerstvou bagetou a rajčatovou omáčkou. |