Pórkovo-sýrová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkovo-sýrová polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24988 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
300 g | Maso mleté - mix |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr smetanový tavený 45% |
225 ml | Víno bílé |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 596,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr smetanový tavený 45%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkovo-sýrová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pórek očistíme, důkladně omyjeme a také nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s pórkem na něm osmahneme. Potom přidáme mleté maso a vše osmažíme. |
2 | Směs osolíme, opepříme a 10 minut dusíme pod pokličkou. Přidáme bílé víno a zeleninový vývar a necháme projít varem. |
3 | Tavený sýr necháme za stálého míchání rozpustit v polévce. Na závěr polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme. |