Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2499
Kategorie: Pěny

Ingredience

1 ks Citrony
125 g Cukr krupice
5 ks Pomeranče
200 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 379kJ
18% Sacharidy 66 g
9% Tuky 6 g
5% Sodík 109 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pomerančová pěna postup přípravy receptu:

1

Nejprve omyjeme 4 pomeranče a rozkrojíme na poloviny, dužinu vydlabeme a propasírujeme přes jemné síto. Získanou šťávu smícháme v kastrůlku se stejným množstvím vody a citronovou šťávou. Pomalu zahříváme a postupně přidáváme cukr. Několik lžic šťávy smícháme s maizenou a za stálého míchání přidáme zpět do kastrůlku se šťávou. Prohřejeme, odstavíme a necháme vychladnout.

2

Bílky smícháme se špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do vychlazeného krému.

3

Jednotlivé poloviny vydlabaných pomerančů naplníme hotovým krémem a dáme na 1 hodinu do lednice.

4

Před podáváním ušleháme ze smetany tuhou šlehačku, plněné pomeranče jí ozdobíme a dezert podáváme s dílky zbylého pomeranče.

Poznámka

Použijeme kyselé pomeranče s tenkou slupkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept