Těstoviny s olihní a mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s olihní a mořskými plody
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24991 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
60 g | Hrášek |
4 ks | Hřebenatka |
100 g | Krevety tygří - loupané |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
100 g | Olihně |
1 polévková lžíce | Omáčka Shoyu |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Capellini |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 97,7mg |
Draslík | 271,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Hrášek, Hřebenatka, Olej arašídový (podzemnicový), Olihně, Omáčka Shoyu, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Maizena - kukuřičný škrob, Sherry brandy, Těstoviny Capellini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s olihní a mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme oliheň. Rozřízneme ji, vnitřek ostrým nožem nařízneme do kříže, poté oliheň nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, v misce zalijeme horkou vodou. Ve chvíli, kdy se kousky zkroutí, přecedíme je a ochladíme studenou vodou. V misce rozmícháme škrob s lžící vody, poté přidáme půl bílku a ve směsi ze všech stran obalíme vyloupané a pokrájené hřebenatky a vyloupané, hřbetní žilky zbavené krevety. |
2 | Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme je a necháme na teple. |
3 | V mezičase v pánvi na oleji za stálého míchání orestujeme hrachové lusky, kousky olihně spolu s hřebenatkami a krevetami. Po dvou minutách přidáme sojovou omáčku, cukr, cibulky pokrájené na tenké plátky a sherry. Směs necháme ještě minutu prohřívat. |
4 | Těstoviny rozdělíme do talířů, na ně naklademe omáčku s masem a ihned podáváme. |