Pikantní fazolová polévka s kolínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní fazolová polévka s kolínky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24994 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
150 g | Kukuřice |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Těstoviny konzumní |
400 g | Vepřové maso mleté |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 84,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 279,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole červené sterilované, Olej slunečnicový, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny konzumní, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní fazolová polévka s kolínky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričku očistíme, zbavíme jader a nasekáme najemno. |
2 | V kastrolu rozpálíme olej a osmažíme na něm mleté maso s cibulí, česnekem a chilli papričkou. Fazole a kukuřici scedíme a necháme okapat. Spolu s rajčaty je přidáme k masu a za stálého míchání pořádně prohřejeme. |
3 | Do směsi přimícháme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Přidáme kolínka a uvaříme podle návodu na obalu. Polévku osolíme, opepříme a podáváme zdobenou pažitkou. |