Recept

Vařený hovězí jazyk s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 24995

Ingredience

2 ks Bobkový list
600 g Bramborová kaše
2 ks Cibule
400 g Hovězí jazyk
2 ks Hřebíček
5 ks Pepř černý celý
15 g Petržel kudrnka
3 kávová lžička Sůl
5 g Tymián čerstvý
600 ml Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 320kJ
19% Sacharidy 69 g
32% Tuky 24 g
58% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Vařený hovězí jazyk s česnekem postup přípravy receptu:

1

Syrový jazyk dobře omyjeme a očistíme, nejlépe kartáčkem. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 celé cibule, do kterých zapíchneme po jednom hřebíčku, dále přidáme bobkový list, tymián, petrželku, kuličky celého pepře, česnek a osolíme. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi hodinu. Nyní odstraníme z jazyka kůžičku, maso vrátíme do hrnce a vaříme ještě půl hodiny doměkka. Minutu před koncem vaření přidáme do hrnce 2 stroužky prolisovaného česneku.

2

Jazyk nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept