Vařený hovězí jazyk s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený hovězí jazyk s česnekem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24995 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
600 g | Bramborová kaše |
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
400 g | Hovězí jazyk |
2 ks | Hřebíček |
5 ks | Pepř černý celý |
15 g | Petržel kudrnka |
3 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bramborová kaše, Česnek, Cibule, Hovězí jazyk, Hřebíček, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený hovězí jazyk s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Syrový jazyk dobře omyjeme a očistíme, nejlépe kartáčkem. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 celé cibule, do kterých zapíchneme po jednom hřebíčku, dále přidáme bobkový list, tymián, petrželku, kuličky celého pepře, česnek a osolíme. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi hodinu. Nyní odstraníme z jazyka kůžičku, maso vrátíme do hrnce a vaříme ještě půl hodiny doměkka. Minutu před koncem vaření přidáme do hrnce 2 stroužky prolisovaného česneku. |
2 | Jazyk nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. |