Recept

Šafránové žemle s rozinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24996

Ingredience

85 g Cukr krupice
7 g Droždí sušené
200 g Hrozinky
150 ml Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
155 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
110 ml Voda pitná
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 107kJ
32% Sacharidy 115 g
34% Tuky 26 g
4% Sodík 83 mg
27% Bílkoviny 15 g

Šafránové žemle s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Šafrán v misce přelijeme lžící vroucí vody a necháme stát, dokud voda nevychladne.

2

V míse zpracujeme mouku se solí a máslem na drobenku, vmícháme cukr, droždí a připravený šafrán.

3

Prošleháme vejce, mléko a 100 ml vody, vmícháme do mísy k mouce a vypracujeme vláčné těsto. Vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme ještě 8-10 minut dohladka. Zapracujeme omyté rozinky.

4

Těsto rozdělíme na 12 kousků, z každého vytvarujeme malý bochánek a mírně zploštíme.

5

Bochánky urovnáme na olejem potřený plech a přikryjeme olejem potřenou fólií. Necháme na teplém místě asi 35 minut kynout.

6

Potom plech vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia a žemle pečeme 15-20 minut dozlatova.

7

Můžeme podávat teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept