Platýz s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz s citronem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24999 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
120 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kg | Platýz - filety |
200 g | Salát hlávkový |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 918,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Platýz - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz s citronem postup přípravy receptu:
1 | Filety pokapeme citrónovou šťávou a osolíme, necháme stranou 5 minut odležet. Do hlubokého talíře nasypeme hladkou mouku, v pánvi rozehřejeme máslo, filety v mouce obalíme a opékáme po každé straně asi 3 minuty dozlatova. Ihned podáváme ozdobené listy hlávkového salátu. |