Zdravý recept

Dušený hovězí jazyk

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 25001
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
600 g Bramborová kaše
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Cibule
400 g Hovězí jazyk
700 ml Hovězí vývar základní
60 g Karotka
5 ks Pepř černý celý
2 kávová lžička Sůl
5 g Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 409kJ
20% Sacharidy 70 g
32% Tuky 24 g
72% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Dušený hovězí jazyk postup přípravy receptu:

1

Jazyk dobře očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Vaříme hodinu a půl v osolené vodě s pepřem, bobkovým listem, tymiánem a cibulí.

2

Z uvařeného jazyku odstraníme kůžičku a celý vložíme do pekáčku.

3

Karotku a cibuli nakrájíme na kolečka, bylinky posekáme. Přisypeme do pekáčku, zalijeme hovězím vývarem, pekáček zakryjeme a dusíme v troubě 30 minut.

4

Hotový jazyk nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept