Dušený hovězí jazyk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený hovězí jazyk
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25001 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
600 g | Bramborová kaše |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Cibule |
400 g | Hovězí jazyk |
700 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Karotka |
5 ks | Pepř černý celý |
2 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bramborová kaše, Cibule, Hovězí jazyk, Hovězí vývar základní, Karotka, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený hovězí jazyk postup přípravy receptu:
1 | Jazyk dobře očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Vaříme hodinu a půl v osolené vodě s pepřem, bobkovým listem, tymiánem a cibulí. |
2 | Z uvařeného jazyku odstraníme kůžičku a celý vložíme do pekáčku. |
3 | Karotku a cibuli nakrájíme na kolečka, bylinky posekáme. Přisypeme do pekáčku, zalijeme hovězím vývarem, pekáček zakryjeme a dusíme v troubě 30 minut. |
4 | Hotový jazyk nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. |