Platýz ve vinné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz ve vinné omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25002 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Bylinky čerstvé - svazek |
50 ml | Citronová šťáva |
60 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
800 g | Platýz - filety |
5 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
400 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 147,5mg |
Draslík | 964,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Platýz - filety, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz ve vinné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Filety pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet v zapékací míse. V misce smícháme smetanu s bylinkami, osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a vše velmi dobře promícháme. Rybí filety přelijeme ochucenou smetanou. Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut. Rybí porce poté rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a ihned podáváme. |