Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25003

Ingredience

poleva
115 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Voda pitná
Medový chlebíček
115 g Cukr krupice
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Med včelí
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
225 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 574kJ
24% Sacharidy 85 g
36% Tuky 27 g
2% Sodík 42 mg
18% Bílkoviny 10 g

Medový chlebíček postup přípravy receptu:

1

Máslo a krupicový cukr zpěníme a vmícháme mírně ohřátý med. Postupně zašleháme vejce. Pokud se směs bude srážet, přisypeme trochu mouky. Potom přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí.

2

Chlebíčkovou formu o objemu 900 ml vymažeme máslem, vyložíme pečícím papírem a naplníme těstem. Povrch uhladíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50-60 minut. Po 40 minutách otevřeme troubu a pokud bude povrch tmavý, přikryjeme formu kouskem pečícího papíru a snížíme příkon tepla.

3

Příprava polevy: moučkový cukr smícháme s medem a 1 lžící horké vody. Směsí potřeme povrch upečeného chlebíčku a polevu necháme stéct i po stranách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept