Srnčí paštika s medailonky a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí paštika s medailonky a olivami
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 25005 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
těsto | |
---|---|
450 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
mleté maso | |
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Jalovec |
3 polévková lžíce | Martell cognac |
50 g | Olivy černé |
50 g | Olivy zelené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
200 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Srnčí maso |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
350 g | Vepřové maso libové |
Srnčí paštika s medailonky a olivami | |
1 kávová lžička | Koření Steak 7 pepřů |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
400 g | Srnčí maso |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 368,8mg |
Draslík | 919,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Citronová kůra, Rozmarýn sušený, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Jalovec, Martell cognac, Olivy černé, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Srnčí maso, Vepřové maso libové, Koření Steak 7 pepřů, Olej olivový, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí paštika s medailonky a olivami postup přípravy receptu:
1 | Zmražené listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a potom plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes okraj formy asi 5-6 cm. |
2 | Srnčí a vepřové maso omyjeme a s pokrájenou slaninou pomeleme 2x na masovém strojku. Maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, drobně pokrájenou petrželovou nať, tymián, rozmarýn, 3 lžíce drceného jalovce, nastrouhanou citronovou kůru, smetanu, koňak. Dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme. Pak k paštice přimícháme nakládané černé a zelené olivy. |
3 | Srnčí medailonky z kýty omyjeme a prudce na olivovém oleji restujeme z každé strany (2 minuty). Potom medailonky osolíme a opepříme. |
4 | Vyloženou formu do poloviny naplníme 1/2 paštiky, pak na vrstvu paštiky poklademe medailonky, a zakryjeme 2/2 masové směsi. Uhladíme a zakryjeme listovým těstem, které potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed těsta vypíchneme otvor (kvůli páře). |
5 | Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut. |
6 | Upečenou paštiku necháme vychladit a dáme ji do chladničky. Druhý den ji nakrájíme na plátky a podáváme. |