Recept

Srnčí paštika s medailonky a olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 25005
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

těsto
450 g Listové těsto
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí
mleté maso
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
3 polévková lžíce Jalovec
3 polévková lžíce Martell cognac
50 g Olivy černé
50 g Olivy zelené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Rozmarýn sušený
200 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
500 g Srnčí maso
1,5 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
350 g Vepřové maso libové
Srnčí paštika s medailonky a olivami
1 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
1 polévková lžíce Olej olivový
400 g Srnčí maso
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,291 kcal
Kilojoule 5 400kJ
14% Sacharidy 49 g
111% Tuky 83 g
64% Sodík 1 g
148% Bílkoviny 83 g

Srnčí paštika s medailonky a olivami postup přípravy receptu:

1

Zmražené listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a potom plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes okraj formy asi 5-6 cm.

2

Srnčí a vepřové maso omyjeme a s pokrájenou slaninou pomeleme 2x na masovém strojku. Maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, drobně pokrájenou petrželovou nať, tymián, rozmarýn, 3 lžíce drceného jalovce, nastrouhanou citronovou kůru, smetanu, koňak. Dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme. Pak k paštice přimícháme nakládané černé a zelené olivy.

3

Srnčí medailonky z kýty omyjeme a prudce na olivovém oleji restujeme z každé strany (2 minuty). Potom medailonky osolíme a opepříme.

4

Vyloženou formu do poloviny naplníme 1/2 paštiky, pak na vrstvu paštiky poklademe medailonky, a zakryjeme 2/2 masové směsi. Uhladíme a zakryjeme listovým těstem, které potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed těsta vypíchneme otvor (kvůli páře).

5

Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut.

6

Upečenou paštiku necháme vychladit a dáme ji do chladničky. Druhý den ji nakrájíme na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept