Recept

Nigiri suši s tuňákem a kaviárem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25006

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Kaviár
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Ocet rýžový
1 šálek Omáčka sójová
125 g Rýže na sushi
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Tuňák obecný
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
2 polévková lžíce Wasabi pasta
0,5 ks Řasa Nori

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
5% Sacharidy 17 g
16% Tuky 12 g
34% Sodík 686 mg
29% Bílkoviny 16 g

Nigiri suši s tuňákem a kaviárem postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme vodou, v 150 ml vody převaříme a 10 minut necháme bobtnat. Potom ji dáme na 15 minut odpařit v hrnci. Převaříme rýžový ocet, cukr a sůl a necháme vychladnout. Potom přimícháme rýži.

2

Sušené wasabi smícháme se 2 lžičkami vody a rýžovým vínem. Ruce si navlhčíme v octové vodě a z rýže vytvarujeme malé oválné knedlíčky. Na 1 knedlíček přibližně 1 lžíce rýže.

3

Z rybího filetu nakrájíme našikmo 6 plátků, které potřeme polovičním množstvím wasabi. Na každý plátek rybího masa položíme 1 rýžový knedlíček a pevně ho přitlačíme. Suši zavineme a stlačíme do požadovaného tvaru.

4

List nori z jedné strany krátce opražíme na pánvi bez tuku, potom ho nakrájíme na 4 cm široké proužky a potřeme zbytkem wasabi. Zbylé rýžové knedlíčky ovineme proužkem nori tak, aby zvenku trochu vyčníval kousek listu.

5

Rýži v závitku stlačíme trochu dolů a vzniklý důlek naplníme kaviárem nebo jikrami. Nigiri suši podáváme vždy ve dvojici. K tomu podáváme sójovou omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept