Platýz na vermutu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz na vermutu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25008 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 ml | Citronová šťáva |
70 ml | Dolin - Vermouth |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
800 g | Platýz - filety |
10 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 796,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 216,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Platýz - filety, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz na vermutu postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno nasekaný česnek smícháme se 2 lžícemi olivového oleje, citronovou šťávou, solí a pepřem a marinádou potřeme filety, které proložíme lístky šalvěje a necháme marinovat asi 1 hodinu, zakryté potravinářskou fólií. |
2 | Zbývající olej zahřejeme v pánvi a rybí filety opečeme po každé straně 2 minuty. Přidáme šalvějové lístky a krátce vše osmahneme. Rybí filety vyjmeme, rozdělíme na talíře a výpek zalijeme vermutem. Krátce provaříme a omáčkou přelijeme ryby. |