Espresso granita - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Espresso granita
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 25009 |
Kategorie: | Granita |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
300 ml | Káva Espresso |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 86,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Káva Espresso, Tresť vanilková, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Espresso granita postup přípravy receptu:
1 | Do mrazáku nastaveného na nízký stupeň dáme mrazuvzdorné misky nebo skleničky. |
2 | V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme cukr s 300 ml vody, zvýšíme příkon tepla a povaříme 5 minut na sirup. |
3 | Sirup vlijeme do mělké mrazuvzdorné misky, vmícháme vanilkovou tresť, vychlazenou kávu a necháme vychladnout. |
4 | Potom misku vložíme do mrazáku a obsah každých 30 minut promícháme. |
5 | Celkem mrazíme 4 hodiny a necháme v mrazáku až do podávání. |
Kávovou granitu v létě dělávám, je to fajn osvěžení. Jen nedávám vanilkovou tresť a dávám méně cukru. Ale to už je na chuti každého. Nevím, co znamená v postupu mraznička na nízký stupeň, já ji mám nastavenou na -18°C. Pokud mrznoucí směs promíchaváme a krystaly ledu rozbijeme, tak pak ve stejné podobě už granita zůstane. Takže se může udělat na několik dní dopředu. Velmi doporučuji vyzkoušet.