Hovězí jazyk s cibulí a karotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí jazyk s cibulí a karotkou
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 25013 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
30 g | Cibulka jarní |
400 g | Hovězí jazyk |
700 ml | Hovězí vývar základní |
7 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř černý celý |
5 g | Petržel kudrnka |
10 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián sušený |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibulka jarní, Hovězí jazyk, Hovězí vývar základní, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mrkev kořen, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí jazyk s cibulí a karotkou postup přípravy receptu:
1 | Budeme potřebovat jarní cibulku, malé šalotky a mladou jarní mrkev s natí. |
2 | Jazyk uvaříme v osolené vodě s celým pepřem, bobkovým listem, tymiánem a snítkou petrželky. Vaříme 1 a 1/2 hodiny, odstraníme kůžičku a celý jazyk vložíme do pekáčku. Přidáme 10 malých oloupaných šalotek a 7 menších mrkví i s natí, posekané bylinky, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem, pekáček zakryjeme a dusíme v troubě asi 30 minut. |
3 | Jazyk nakrájíme na plátky, obložíme vařenými šalotkami a ozdobíme kolečky dušené karotky. Porce posypeme nadrobno pokrájenou jarní cibulkou. |