Recept

Hovězí jazyk s cibulí a karotkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 25013
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 stroužek Česnek
30 g Cibulka jarní
400 g Hovězí jazyk
700 ml Hovězí vývar základní
7 ks Mrkev kořen
5 ks Pepř černý celý
5 g Petržel kudrnka
10 ks Šalotka
2 kávová lžička Sůl
5 g Tymián sušený
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 364kJ
36% Sacharidy 131 g
829% Tuky 622 g
51% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 39 g

Hovězí jazyk s cibulí a karotkou postup přípravy receptu:

1

Budeme potřebovat jarní cibulku, malé šalotky a mladou jarní mrkev s natí.

2

Jazyk uvaříme v osolené vodě s celým pepřem, bobkovým listem, tymiánem a snítkou petrželky. Vaříme 1 a 1/2 hodiny, odstraníme kůžičku a celý jazyk vložíme do pekáčku. Přidáme 10 malých oloupaných šalotek a 7 menších mrkví i s natí, posekané bylinky, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem, pekáček zakryjeme a dusíme v troubě asi 30 minut.

3

Jazyk nakrájíme na plátky, obložíme vařenými šalotkami a ozdobíme kolečky dušené karotky. Porce posypeme nadrobno pokrájenou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept