Recept

Vepřové řízky s květákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 25014

Ingredience

500 g Květák
20 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 287kJ
2% Sacharidy 7 g
55% Tuky 42 g
16% Sodík 310 mg
65% Bílkoviny 37 g

Vepřové řízky s květákem postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky opečeme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji. Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a necháme okapat.

2

Na opečené řízky položíme růžičky květáku, přikryjeme je plátky sýru a poklademe vločkami másla. Připravené řízky urovnáme do zapékací mísy, vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.

3

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept