Recept

Vepřové řízky s čerstvými houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 25019

Ingredience

50 g Cibule
150 g Houby čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 689kJ
1% Sacharidy 4 g
42% Tuky 32 g
14% Sodík 271 mg
46% Bílkoviny 26 g

Vepřové řízky s čerstvými houbami postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi na části oleje. Na zbylém oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nakrájené houby, osolíme, opepříme a okmínujeme. Chvíli vše podusíme.

2

Opečené řízky položíme na obdélníky alobalu, poklademe je podušenými houbami a alobal dobře uzavřeme.

3

Pokrm pečeme na plechu v dobře vyhřáté troubě 25-30 minut.

4

Podáváme s opečenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept