Vepřové řízky s čerstvými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky s čerstvými houbami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 25019 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 629,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky s čerstvými houbami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi na části oleje. Na zbylém oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nakrájené houby, osolíme, opepříme a okmínujeme. Chvíli vše podusíme. |
2 | Opečené řízky položíme na obdélníky alobalu, poklademe je podušenými houbami a alobal dobře uzavřeme. |
3 | Pokrm pečeme na plechu v dobře vyhřáté troubě 25-30 minut. |
4 | Podáváme s opečenými bramborami nebo s dušenou rýží. |