Recept

Knedlíčky z jater nebo sleziny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2502

Ingredience

3 polévková lžíce Hovězí vývar základní
100 g Játra vepřová
1 špetka Majoránka
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 82 kcal
Kilojoule 345kJ
1% Sacharidy 2 g
6% Tuky 5 g
6% Sodík 129 mg
13% Bílkoviny 8 g

Knedlíčky z jater nebo sleziny postup přípravy receptu:

1

Vejce utřeme se sádlem a trochou strouhané housky. Mírně opepříme, přidáme špetku majoránky, česnek utřený se solí. Poté přidáme jemně namletá játra a přibližně 3 lžíce strouhané housky zvlhčené mastným vývarem.

2

Směs řádně rozmícháme a necháme chvíli odstát, aby nám zhoustla.

3

Po zhoustnutí budeme tvořit malé knedlíčky, které rovnou vhazujeme do vývaru.

4

Knedlíčky vaříme 8 - 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept