Recept

Králičí terina na víně se zeleným hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 25020

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Hrášek
2 ks Králičí stehna
2 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Tymián čerstvý
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 dl Voda pitná
4 dl Víno bílé
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 256kJ
15% Sacharidy 53 g
37% Tuky 28 g
15% Sodík 293 mg
22% Bílkoviny 12 g

Králičí terina na víně se zeleným hráškem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme omytá vykostěná králičí stehna, sůl, oloupanou

2

pokrájenou cibuli, nové koření, celý pepř, tymián a zalijeme 4 dl bílého vína a 2 dl vody. Maso vaříme zvolna asi 1 hodinu (i více).

3

Uvařené maso vyjmeme, pokrájíme na kousky a vývar přecedíme a znovu ho prudce vaříme, až nám zůstane pouze 150 ml.

4

Žampiony očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky, které dáme vařit do smetany. Zvolna je vaříme přibližně 20 minut, pak je rozmixujeme i se zbytkem smetany a přidáme ke zbylému vývaru.

5

Očištěné omyté mrkve rozkrojíme napůl a se zmraženým hráškem je povaříme 3 minuty v osolené vodě. Pak zeleninu scedíme a necháme odkapat.

6

Nádobu na terinu vypláchneme studenou vodou, vyložíme ji potravinářskou fólií a postupně budeme skládat vrstvy. Na dno dáme zeleninu, pak zalijeme 1/2 smetanovým pyré, poklademe masem, na ně dáme zeleninu a opět zalijeme smetanovým pyré. Povrch zakryjeme fólií, stlačíme a dáme do chladničky na 6 hodin ztuhnout.

7

Ztuhlou králičí terinu vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept