Králičí terina na víně se zeleným hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí terina na víně se zeleným hráškem
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 25020 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek |
2 ks | Králičí stehna |
2 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 dl | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 970,5mg |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 935,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí terina na víně se zeleným hráškem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme omytá vykostěná králičí stehna, sůl, oloupanou |
2 | pokrájenou cibuli, nové koření, celý pepř, tymián a zalijeme 4 dl bílého vína a 2 dl vody. Maso vaříme zvolna asi 1 hodinu (i více). |
3 | Uvařené maso vyjmeme, pokrájíme na kousky a vývar přecedíme a znovu ho prudce vaříme, až nám zůstane pouze 150 ml. |
4 | Žampiony očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky, které dáme vařit do smetany. Zvolna je vaříme přibližně 20 minut, pak je rozmixujeme i se zbytkem smetany a přidáme ke zbylému vývaru. |
5 | Očištěné omyté mrkve rozkrojíme napůl a se zmraženým hráškem je povaříme 3 minuty v osolené vodě. Pak zeleninu scedíme a necháme odkapat. |
6 | Nádobu na terinu vypláchneme studenou vodou, vyložíme ji potravinářskou fólií a postupně budeme skládat vrstvy. Na dno dáme zeleninu, pak zalijeme 1/2 smetanovým pyré, poklademe masem, na ně dáme zeleninu a opět zalijeme smetanovým pyré. Povrch zakryjeme fólií, stlačíme a dáme do chladničky na 6 hodin ztuhnout. |
7 | Ztuhlou králičí terinu vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme. |