Jednoduchý recept

Platýz se sezamem a špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25022

Ingredience

15 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
50 ml Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
600 g Platýz - filety
400 g Rajčata
80 g Sezam - semena
60 g Strouhanka
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
80 g Šalotka
800 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 663kJ
9% Sacharidy 32 g
52% Tuky 39 g
46% Sodík 918 mg
79% Bílkoviny 45 g

Platýz se sezamem a špenátem postup přípravy receptu:

1

Filety podélně rozkrojíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve směsi strouhanky a sezamových semínek.

2

Špenát očistíme, odstraníme silnější stonky, listy nakrájíme na větší kusy.

3

Na pánvi, v zahřátém olivovém oleji, osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku i česnek, přidáme okapaný špenát a krátce pod poklicí podusíme, až špenát zavadne. Přidáme rozpůlená cherry rajčátka a nepřikryté ještě asi 5 minut dusíme, okořeníme solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, promícháme a odstavíme. Filety dozlatova osmažíme ve směsi oleje a másla.

4

Špenát s rajčátky rozdělíme na talíře a navrch položíme osmažené porce ryby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept