Platýz se sezamem a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz se sezamem a špenátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25022 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Muškátový oříšek |
30 ml | Olej olivový |
50 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
600 g | Platýz - filety |
400 g | Rajčata |
80 g | Šalotka |
80 g | Sezam - semena |
800 g | Špenát listový čerstvý |
60 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 214,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 20g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,9mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Muškátový oříšek, Olej stolní, Platýz - filety, Rajčata, Šalotka, Sezam - semena, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz se sezamem a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Filety podélně rozkrojíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve směsi strouhanky a sezamových semínek. |
2 | Špenát očistíme, odstraníme silnější stonky, listy nakrájíme na větší kusy. |
3 | Na pánvi, v zahřátém olivovém oleji, osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku i česnek, přidáme okapaný špenát a krátce pod poklicí podusíme, až špenát zavadne. Přidáme rozpůlená cherry rajčátka a nepřikryté ještě asi 5 minut dusíme, okořeníme solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, promícháme a odstavíme. Filety dozlatova osmažíme ve směsi oleje a másla. |
4 | Špenát s rajčátky rozdělíme na talíře a navrch položíme osmažené porce ryby. |