Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25024

Ingredience

200 g Kuřecí maso vařené
1500 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
50 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 713kJ
10% Sacharidy 37 g
48% Tuky 36 g
16% Sodík 316 mg
77% Bílkoviny 43 g

Italský kuřecí nákyp postup přípravy receptu:

1

Pečené (nebo vařené) kuřecí maso jemně umeleme.

2

V kastrole rozpustíme máslo, vsypeme mouku a do vzniklé světlé jíšky vlijeme mléko. Bešamel chvíli povaříme.

3

Mleté maso smícháme v míse s bešamelem, nastrouhaným sýrem, žloutky a solí. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

4

Směs vložíme do máslem vymazané nákypové formy a ve středně vyhřáté troubě upečeme nákyp dorůžova.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept