Italský kuřecí nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský kuřecí nákyp
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 25024 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Kuřecí maso vařené |
60 g | Máslo čerstvé |
1500 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 678,6mg |
---|---|
Cholesterol | 434,8mg |
Draslík | 116,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský kuřecí nákyp postup přípravy receptu:
1 | Pečené (nebo vařené) kuřecí maso jemně umeleme. |
2 | V kastrole rozpustíme máslo, vsypeme mouku a do vzniklé světlé jíšky vlijeme mléko. Bešamel chvíli povaříme. |
3 | Mleté maso smícháme v míse s bešamelem, nastrouhaným sýrem, žloutky a solí. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
4 | Směs vložíme do máslem vymazané nákypové formy a ve středně vyhřáté troubě upečeme nákyp dorůžova. |
5 | Ihned podáváme. |