Pečený pstruh na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený pstruh na rozmarýnu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25025 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Citrony |
2 ks | Hřebíček |
20 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
1 kg | Pstruh |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
20 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 151,0mg |
Draslík | 999,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 232,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Hřebíček, Pstruh, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený pstruh na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 220 °C. Očištěnou rybu dobře prosolíme ze všech stran a na 20 minut odložíme. Poté opláchneme a osušíme. Do kůže uděláme 3 zářezy z každé strany a do nich vsuneme plátky z jednoho citronu. Do břicha vložíme rozmarýn, hřebíček a rybu položíme do máslem vymazaného pekáčku. |
2 | V pánvičce rozpálíme olej a krátce orestujeme plátky česneku. Směs poté přelijeme přes rybu. Pekáč vložíme do trouby a za častého polévání šťávou pečeme asi 20 minut, dokud maso nejde dobře od kostí a kůže není dozlatova. |
3 | Z druhého citrónu vymačkáme šťávu, kterou pokapeme upečenou rybu. Dozdobíme plátky citronu a bylinkami. |